MUSSELKANAAL - In Musselkanaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag een mestsilo geëxplodeerd. "Hierdoor loopt ongeveer 2400 kubieke meter stront door de weilanden en over de wegen", aldus een politiewoordvoerder. Het ondergelopen weiland werd zaterdagochtend rond 09.30 uur ontdekt.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Foto: Albert Niemeijer | Schade voor milieu en drinkwater minimaal

Door de explosie is de silo "uit elkaar gereten". Het weiland van 100 bij 300 meter is volledig ondergelopen. Volgens de woordvoerder zijn er geen slachtoffers. Een nabijgelegen boerderij is door de ontploffing niet geraakt. "Zij hebben hooguit wat stankoverlast", aldus de zegsman.

Volgens de woordvoerder had de ontploffing veel erger uit kunnen pakken als de mest niet in het weiland terecht was gekomen, maar op de provinciale weg N366. "Je moet er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als daar dan auto's gereden hadden". De oorzaak van de explosie is nog onbekend.

Voorlopig blijft de mest liggen op het weiland. Volgens de zegsman is dat geen probleem, omdat het weiland bevroren is. Daardoor zakt de mest niet weg. De mest wordt waarschijnlijk een sloot in gespoeld.

Volgens de woordvoerder hebben de milieupolitie en het waterschap vastgesteld dat de schade voor het milieu en het drinkwater minimaal is. De oorzaak van de explosie is nog onbekend.