KAATSHEUVEL - Twee ouders en hun drie kinderen (0, 4 en 6 jaar oud) uit het Belgische Duffel zijn donderdagochtend in Kaatsheuvel door een aanrijding tussen een auto en een paardenkoets gewond geraakt. Dat heeft de politie gemeld. Het oudste kind is er slecht aan toe. Ook de koetsier en zijn vrouw raakten gewond.

De 66-jarige bestuurder van de auto is gearresteerd. De politie denkt dat man slecht zicht had omdat de ramen van zijn wagen aangevroren of beslagen waren. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Het ongeval deed zich voor op de Horst, in het buitengebied van Kaatsheuvel, vlakbij de Efteling. Het gezin verbleef in Villa Pardoes, waar gezinnen met een kind dat een levensbedreigende ziekte heeft, vakantie kunnen vieren. Het gezin maakte, samen met een ander gezin, een ritje in twee koetsen. De achterste koets, waarin de Belgische familie zat, werd van achteren door een auto aangereden.

Alle vijf slachtoffers uit België zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zij blijven daar in elk geval tot vrijdag. De vader heeft onder andere een open beenbreuk, moeder en twee kinderen zijn lichtgewond. De koetsier en zijn vrouw konden na behandeling in het ziekenhuis terug naar huis.

De andere vier gezinnen die momenteel in Villa Pardoes verblijven, zijn opgevangen in het Eftelinghotel. Volgens de woordvoerster van Villa Pardoes zijn zij zeer aangeslagen door het ongeluk. Het gezin uit Duffel zou vrijdag weer naar huis gaan.