GRONINGEN - De 47-jarige Avi C., verdachte in het familiedrama in het Groningse Tolbert, staat donderdag terecht voor de rechtbank in Groningen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van de moord op de vierjarige Damaris en de tweejarige Daniël Abraham.

De kinderen, die van de vriendin van C. waren, werden begin augustus vorig jaar om het leven gebracht. De vrouw raakte hierbij gewond. Het OM legt C. daarom bovendien poging tot moord op de moeder van de twee kinderen ten laste. De verdachte woonde indertijd samen met de moeder en twee kinderen in een woning in Tolbert.

De biologische vader had voorafgaand aan het drama bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling meerdere malen gewaarschuwd voor het vermeende agressieve gedrag van de nieuwe vriend van de moeder.

Jeugdzorg

Uit onderzoek van de Inspectie Jeugdzorg kwam naar voren dat het Bureau Jeugdzorg in Groningen eerder had kunnen ingrijpen bij het gezin. De meldingen van de biologische vader over de thuissituatie bleven door grote drukte bij het bureau echter op de stapel nog te onderzoeken zaken liggen. De inspectie noemde de werkwijze van de jeugdzorg "onacceptabel".