LONDEN - De Britse politie heeft een plan verijdeld van mannen die de jongste zoon van premier Tony Blair wilden ontvoeren. Een groep die geregeld aandacht vraagt voor de rechten van gescheiden vaders waren van plan de 5-jarige Leo korte tijd te gijzelen, aldus de woensdaguitgave van boulevardkrant The Sun.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De krant heeft geen details over de manier waarop de groep de ontvoering wilde uitvoeren. Bronnen bij de politie hebben bevestigd dat zij op de hoogte waren van geruchten over een ontvoering, aldus de omroep BBC. Volgens hen had de dreiging maar weinig om het lijf.

De verdachten zouden niet in staat zijn geweest om de jonge Leo te ontvoeren. De politie heeft niemand aangehouden. Officiële woordvoerders van Blair en de Londense politie wilden in de nacht van dinsdag op woensdag geen commentaar geven op het bericht.

Fathers 4 Justice

Detectives die onder meer verantwoordelijk zijn voor terrorismebestrijding stuitten volgens The Sun vlak voor kerst op het plan, terwijl zij "extremistische aanhangers" van de groep Fathers 4 Justice in de gaten hielden. "Het was goed inlichtingenwerk", aldus een bron in de tabloid. "Gelukkig hebben we dit in de kiem gesmoord." De mannen wilden met een ontvoering aandacht vragen voor het lot van vaders die hun kinderen niet meer mogen zien.

Blair en zijn vrouw Cherie zouden volgens de anonieme bron voor het verhaal "erg bezorgd" op het nieuws hebben gereageerd. Het echtpaar heeft behalve Leo nog drie kinderen: Euan (die donderdag 22 wordt), Nicholas (21) en de 17-jarige Kathryn.

De oprichter van Fathers 4 Justice liet in een reactie weten dat zijn groep niets te maken heeft met de actie. De groep verwijderde vorig jaar dertig leden die hadden overlegd over het uitvoeren van extreme stunts. Naar aanleiding van de jongste negatieve publiciteit heeft de groep wel besloten zichzelf te ontbinden.

De groep heeft eerder in het oogspringende acties uitgevoerd. Zo bestookten zij de auto van Blair met eieren en wisten zij zwaarbewaakte gebouwen als het Lagerhuis binnen te dringen. Daar gooide een activist paars poeder over Blair heen.