AMSTERDAM - De vier baby's die vorige maand dood werden gevonden in Beverwijk en Haarlem zijn levend geboren, en direct na geboorte door hun moeder verdronken in bad. Dat schrijft De Telegraaf woensdag op basis van twee 'goed ingevoerde bronnen rond het onderzoek'.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Na de verdrinking werden drie kinderen begraven in de tuin van de ouders in Beverwijk. Eén lijkje werd verstopt in het huis van hun grootmoeder in Haarlem. De baby's werden in december gevonden. De 29-jarige moeder van de kinderen zit vast op verdenking van doodslag of kindermoord.

De 35-jarige vader is op last van de rechtbank vrijgelaten. Zijn advocaat heeft gezegd dat hij niet heeft geweten dat de vrouw zwanger is geweest. Ook familieleden, vrienden en buren zouden niets van de zwangerschappen hebben gemerkt. De moeder 'moet bijna continu zwanger zijn geweest', zegt 'een bron rond de familie' in de krant.

De moeder zou voor verdrinking hebben gekozen omdat dit het meest 'humaan' zou zijn en 'de minste sporen' zou achterlaten. Het laatste kind werd volgens de krant vlak voor kerst geboren.