SCHINVELD - Ook de laatste twee activisten die nog in de boomhutten in het Schinveldse bos zaten, zijn uit de bomen. Zij zijn dinsdag rond 17.30 uur losgemaakt door de leden van de Brand- en Traangaseenheden van de mobiele eenheid. Zij hadden zich in beton gegoten. Dat meldde zowel de politie als de activisten van GroenFront!.

Bekijk video: Modem/ Breedband

In de loop van dinsdag verlieten de meeste overgebleven actievoerders vrijwillig de boomhutten. De activitist die zich sinds maandagochtend vroeg had verschanst in een tunnel in het bos, gaf zich ook over. Hij was eruit 'gepraat', aldus de politie.

Aanhoudingen

Het verwijderen van de actievoerders uit de boomhutten en tunnels heeft ruim 40 uur geduurd. De actie begon maandagochtend vroeg om 02.00 uur. In totaal zijn 103 personen aangehouden. Van hen zitten dertig personen nog vast.

Het kappen van het zes hectare bos ten behoeve van de NAVO-basis gaat voorspoedig. Om 19.00 uur was 3,6 van de 6 hectare gekapt. De houthakkers schorten het kappen om 21.00 uur op en zetten hun werk vanaf woensdag 06.00 uur weer voort. In het bos zijn verlichte heliumballonnen opgelaten zodat ook in het donker kan worden gewerkt.