UTRECHT - Door een gasexplosie in winkelcentrum Overkapel aan de Wolgadreef in de wijk Overvecht in Utrecht zijn dinsdagmiddag vier gewonden gevallen, waarvan een ernstig. Dat heeft de politie gemeld. Drie gewonden zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd, een vierde werd ter plekke behandeld.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Foto: Robin van Bruggen | Drogisterij compleet vernield

De ontploffing vond rond half twee plaats in een drogisterij die daardoor compleet werd vernield. Enkele andere winkels, waaronder een slagerij, raakten beschadigd.

Doordringende gaslucht

Op het moment van de explosie waren medewerkers van een energiebedrijf in het buurtwinkelcentrum bezig met het verleggen van een gasleiding. Of dat iets met het incident te maken heeft, is nog niet duidelijk. Een van de medewerkers raakte door de explosie lichtgewond aan het hoofd. Omwonenden hebben verklaard dat ze voorafgaand aan de ontploffing een doordringende gaslucht roken.


Foto: Ton C. Kroon | Drie gewonden met ambulances naar ziekenhuis vervoerd

Een bewoonster van een pand aan de overkant van de straat voelde een "aardschok". Toen ze ging kijken, bleken een paar winkelpuien eruit te zijn geblazen. Een andere ooggetuige zat op haar brommer en reed langs het winkelcentrum toen ze een oorverdovende knal hoorde. "Ik zag een deel van het pand ontploffen en vervolgens in elkaar zakken."


Foto: Robin van Bruggen |

Onder een gevel van een winkel, die bijna op de grond hing, kropen volgens haar twee kinderen gillend uit. "Overal lag stof en glas", vertelde ze. Onder het winkelend publiek brak volgens de politie geen paniek uit. De mensen gingen vrij rustig naar buiten toen het centrum werd ontruimd.


Foto: Michel v/d Elzen | Het winkelcentrum telt ongeveer tien winkels

Het winkelcentrum, dat zeker tot woensdag afgesloten zal blijven, telt ongeveer tien winkels. Volgens burgemeester A. Brouwer-Korf van Utrecht, die dinsdagmiddag een kijkje kwam nemen, waren er vergevorderde plannen om het centrum tezijnertijd te slopen. Het is verouderd. Waarschijnlijk worden de sloopplannen door de explosie versneld uitgevoerd.