BREDA - De recherche in Breda denkt drie van de vier daders van de gewapende overval op 2 december 2005 op de Rabobank in Etten-Leur te pakken te hebben. Het gaat om Belgen van 17, 18 en 19 jaar. Het drietal is herkend aan de hand van videobeelden van een bewakingscamera.

Volgens een politiewoordvoerder maken zij deel uit van een grotere groep criminelen uit de regio Antwerpen. De twee jongste verdachten zijn drie weken geleden al aangehouden bij een overval in het Belgische Laakdal. De 19-jarige kon afgelopen zondag in Utrecht worden gepakt, maakte de politie donderdag bekend. Gelet op de werkwijze van de daders hield de politie al vrij snel rekening met dezelfde dadergroep.

De recherche onderzoekt de betrokkenheid van het drietal dat nu vastzit bij twee andere recente overvallen in Etten-Leur op de ING-bank en op een juwelier en ook bij een overval op de ABN/AMRO-bank in Zundert. Alle vier overvallen zijn eind 2005 gepleegd. In het onderzoek wordt nauw samengewerkt met de federale politie van het parket in Antwerpen.