BAD REICHENHALL - Reddingswerkers hebben woensdagmorgen twee lichamen geborgen uit de ingestorte ijshal in het Beierse Bad Reichenhall, waarmee het dodental is opgelopen tot dertien.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Als eerste werd een jongen gevonden toen redders met honden hun zoektocht hervatten na een langdurige onderbreking wegens acuut instortingsgevaar. Volgens medische hulpverleners moet de jongen onmiddellijk na de instorting zijn overleden. Enkele uren later werd opnieuw een jongen gevonden.

De mensen die nu nog onder het puin liggen zijn een 40-jarige vrouw en een kind. Onder de geborgen slachtoffers zijn acht kinderen.

Rudolf Schaupp, een plaatselijke functionaris, zei dat familieleden van de slachtoffers naar de plaats van het ongeluk zijn gebracht, zodat ze getuige kunnen zijn van het reddingswerk.

Bouwtechnische gebreken

Het dak van de overdekte ijsbaan stortte maandag rond 16.00 uur in. Op dat moment waren er ongeveer vijftig mensen aanwezig. Vanwege de schoolvakantie waren onder hen veel ouders en kinderen. Het ongeluk werd geweten aan het pak sneeuw dat zich op het dak had verzameld, maar later zeiden de autoriteiten ook bouwtechnische gebreken te vermoeden. Het openbaar ministerie heeft een strafrechtelijk vooronderzoek geopend.