APELDOORN - De A1 tussen Twello en Voorst is dinsdagmiddag rond 12.00 uur in beide richtingen afgesloten nadat een met ethanol geladen tankauto kantelde en vervolgens scheurde. Daarbij kwam ethanol vrij, aldus een woordvoerder van de politie. Zeven mensen werden misselijk of kregen ademhalingsproblemen door de ethanol en zijn in ziekenhuizen in Deventer en Apeldoorn opgenomen. Onder hen is de chauffeur van de tankwagen.


Foto: H.E. van Ast l De rijksweg is uit voorzorg in beide rijrichtingen afgesloten

De brandweer heeft de scheur in de tankauto gedicht. De vrijgekomen ethanol was rond 15.30 uur verdampt en daarmee van de rijbaan verdwenen, maar daarna moest de resterende 15.000 liter ethanol in een andere tankauto worden overgepompt. Dat was om 19.00 uur nog steeds gaande. Daarna moet de tankwagen worden weggetakeld en de weg worden geïnspecteerd en zonodig hersteld. De A1 blijft daardoor nog uren afgesloten, zei de woordvoerder dinsdagavond.

De politie ontruimde twee tankstations wegens het explosiegevaar. Ook de bewoners van een nabijgelegen boerderij moesten vertrekken. Dat gold ook voor de inzittenden van auto's die in de file stonden.