DEN HAAG - Koningin Beatrix viert Koninginnedag dit jaar met haar familie in de provincie Flevoland. De vorstin gaat op bezoek in Zeewolde en Almere. Omdat 30 april dit jaar op een zondag valt, komt de koningin daar op zaterdag 29 april.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekendgemaakt. Vorig jaar bezocht koningin Beatrix tijdens haar jubileumtournee alleen Lelystad in de provincie Flevoland. Beelden van dat bezoek zijn nog regelmatig te zien, omdat de koningin tijdens dat bezoek meerapte met Ali B. en met hem een straatgroet deelde.

Almere is de snelst groeiende gemeente van Nederland. Sinds de eerste bewoners zich in 1976 vestigden, is de stad uitgegroeid van een zandvlakte naar een gemeente met bijna 180.000 inwoners. Zeewolde heeft 19.000 inwoners.

Koningin Beatrix kwam in 1994 ook al eens naar Flevoland voor de viering van Koninginnedag. Toen bezocht zij Emmeloord en Urk.

Bevrijdingsdag

De landelijke viering van Bevrijdingsdag zal dit jaar in Leeuwarden beginnen. Dat heeft burgemeester G. Dales van de Friese hoofdstad maandag gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak. Premier Balkenende is zoals gebruikelijk aanwezig bij het begin van de viering van 5 mei.