DEN HAAG - Behandelende artsen zijn 'zeer tevreden' over de vorderingen die koningin Beatrix maakt met haar herstel. De koningin verblijft momenteel in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag om te revalideren van een operatie aan haar knie. De duur van het verblijf, hangt af van het genezingsproces. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.

Koningin Beatrix is vrijdagmiddag succesvol geopereerd aan haar linkerknie in het HagaZiekenhuis. Twee orthopedisch chirurgen hebben een knieprothese bij de vorstin geplaatst. De operatie heeft anderhalf uur geduurd.

De 67-jarige koningin heeft sinds langere tijd last van haar knie. Een ingreep werd steeds uitgesteld vanwege de bezoeken die de koningin aflegde in verband met haar 25-jarig regeringsjubileum. Nu heeft de vorstin tijd te herstellen voor ze in maart een staatsbezoek aan Argentinië brengt.

De koningin mist vanwege de operatie voor het eerst in haar regeerperiode de traditionele nieuwjaarsreceptie van het Koninklijk Huis. Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima vervangen de koningin op 10 januari.