SANTIAGO DE COMPOSTELA - Een Nederlandse toerist is zondag in het noorden van Spanje omgekomen, nadat hij door een golf in zee was gesleurd. Dat meldt de Spaanse krant El Correo Gallego maandag. Zijn 17-jarige dochter werd door de kustwacht net op tijd gered. Ze raakte gewond bij het incident en ligt op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De man en zijn dochter maakten een toeristisch uitstapje naar La Coruña, ten noorden van Santiago de Compostela. Zij stonden op de rotsen dicht bij de zee om foto's te maken van de baai, schrijft de krant. De zee was zondagmiddag onrustig en omwonenden zouden de man en zijn dochter hebben gewaarschuwd voor het gevaar van de golven.

Een golf overspoelde de man en het meisje en sleurde hen mee de zee in. Doordat hulpdiensten snel ter plaatse waren, kon het meisje uit het water worden gered. Volgens de krant is ze met onderkoelingsverschijnselen met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. Haar toestand is zorgwekkend. Het lichaam van de man werd 1,5 uur later gevonden. Hij was toen al overleden.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt maandag het overlijden van de Nederlander en het gewond raken van een naast familielid.