UTRECHT - Het treinverkeer is zaterdagochtend zonder veel problemen weer op gang gekomen. Alleen in de regio Leiden-Haarlem-Amsterdam zijn enkele treinen uitgevallen en zorgt een gebroken bovenleiding bij Zoetermeer voor vertragingen bij treinreizigers, meldde ProRail zaterdag.

De treinen die zijn uitgevallen staan of nog niet op de juiste plek of hebben kleine defecten die zijn ontstaan door de sneeuw en ijzel.

Streekvervoer

Het stads- en streekvervoer rijdt zaterdagochtend weer geheel volgens de dienstregeling. Vervoersmaatschappij Connexxion liet weten dat de bussen en trams normaal uitrijden. Connexxion verwacht voor zaterdag verder geen problemen door de winterse weersomstandigheden van vrijdag.

Ook het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ondervindt geen problemen meer van de sneeuw en ijzel, zo lieten de vervoersmaatschappijen GVB, RET en HTM weten.

Problemen

Bussen en trams waren vrijdagavond in grote delen van het land uitgevallen als gevolg van het winterweer. In Den Haag reden na zes uur geen trams en bussen meer. Ook in Rotterdam en Amsterdam ontstonden problemen.

Gestaakt

Connexxion haalde in de loop van de vrijdagavond een groot aantal bussen van de weg. Tegen 22.00 uur was de dienstregeling bijna overal gestaakt. Daardoor reden in onder meer Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, grote delen van Overijssel en Drenthe geen bussen. Alleen de sneltram in Utrecht en de bussen in Zeist-Utrecht-Nieuwegein en in Twente reden nog.