Favoriete 7 levert weinig op bij Oudejaarsloterij

AMSTERDAM - In de Oudejaarsloterij van dit jaar zijn loten met het eindcijfer 7 favoriet, hoewel deze de afgelopen dertien jaar het kleinste aantal prijzen hebben opgeleverd. Oudejaarsloten eindigend op de 0 en 1 zijn het minst populair. Dat meldt de Nederlandse Staatsloterij woensdag.

De meeste prijzen vielen in voorgaande jaren op loten met het eindcijfer 8. Dit was tot nu toe goed voor 94.414.245 euro. Het eindcijfer 9 leverde de meeste miljonairs op. Tien deelnemers met dit eindcijfer op hun oudejaarslot werden miljonair of zelfs multimiljonair. In de Oudejaarsloterij van vorig jaar viel de hoofdprijs van twintig miljoen euro op een lot met het eindcijfer 6. In totaal keerde de Oudejaarsloterij de afgelopen dertien jaar 517.039.434 euro belastingvrij uit.

De Oudejaarsloterij werd in 1992 geïntroduceerd en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste loterij van Nederland. Al sinds het begin vragen veel deelnemers om een lot waarvan het nummer eindigt op 7, het geluksgetal.

De afgelopen dertien jaar werden 66 deelnemers miljonair of multimiljonair. Het totale prijzengeld in de Oudejaarsloterij van dit jaar is bijna 73 miljoen euro.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie