Bob Geldof politiek adviseur Conservatieve Partij

LONDEN - De Ierse rockzanger en activist Bob Geldof gaat de Conservatieve Partij in Groot-Brittannië adviseren op het gebied van de mondiale armoedebestrijding. De grootste Britse oppositiepartij maakte de samenwerking in de nacht van dinsdag op woensdag bekend.

"Hij zal zijn invloed aanwenden om ons te helpen in de richting die wij op willen", zei de nieuwe leider van de Conservatieven, David Cameron, tijdens een persconferentie. Cameron benadrukte dat Geldof niet partijgebonden zal zijn.

Socialer imago

Geldof neemt zitting in een net opgerichte partijcommissie die zich bezig zal houden met de armoedeproblematiek. Het past in de strategie van de pas 39-jarige Cameron, die begin deze maand met grote meerderheid tot partijleider werd gekozen, om de Conservatieven een socialer imago te geven. Daarmee hoopt hij terrein te heroveren op de Labour Partij van premier Tony Blair.

De 54-jarige Geldof is onder meer organisator van de Live 8-concerten, die wereldwijd aandacht vroegen voor armoede in Afrika. De festivals werden gehouden rond een G8-top in Schotland, waarbij armoedebestrijding hoog op de agenda stond.

Tip de redactie