MIDDELBURG - De basisschool in Middelburg waarnaar het 4,5 jaar oude meisje ging dat op kerstavond door haar vader is omgebracht, heeft dinsdagochtend een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de klasgenootjes van het kind en voor hun ouders. De 31-jarige vader doodde zaterdag niet alleen zijn oudste dochter, maar ook zijn andere kind, een meisje van drie jaar. Daarna hing hij zichzelf op.

De voorzitter van het schoolbestuur, P. Rijkse, zei dinsdag in een verklaring: "Dit weekeinde is Middelburg getroffen door een familiedrama, dat ook onze school treft. Het is niet aan ons een mening te hebben over deze afschuwelijke gebeurtenis, die alleen maar verliezers kent". Volgens hem had de school geen voortekenen van het drama opgemerkt, zoals politie en justitie eerder ook al lieten weten.

Voor de herdenkingsbijeenkomst dinsdag op school waren de kinderen uit de gecombineerde klas 1/2c en de kinderen van groep 8, die eens per week een zogeheten sociaal uurtje' met de jongere leerlingen hebben, en hun ouders uitgenodigd. Ook waren twee mensen van Slachtofferhulp aanwezig. Na de vakantie staan alle klassen stil bij de dood van de twee zusjes.

Dramatisch

De moeder van de twee omgebrachte kinderen was ook aanwezig. Een van de ouders die bij de bijeenkomst was, meldde dat het een mooie plechtigheid was. "Dramatisch, want het is natuurlijk afschuwelijk. Maar ik denk dat de moeder er wel steun aan heeft gehad."

De kinderen hebben allemaal een papieren ster gemaakt, waarop een foto van hun overleden schoolgenoot is geplakt. Deze sterren nemen de kinderen donderdag mee naar de begrafenis van de twee slachtoffers. De vader wordt vrijdag gecremeerd.

Het bestuur van kinderspeelzaal 't Groentje in Middelburg, waar het jongste meisje kwam, schrijft in een rouwadvertentie "verbijsterd en geschokt" te zijn.