WEZEP - Voor de deur van een advocatenkantoor in Wezep heeft de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) maandagavond een explosief onschadelijk gemaakt. Een buurtbewoner had de politie rond 20.00 uur gemeld dat voor een advocatenkantoor in de Acaciastraat een verdacht pakketje stond.

De politie ontruimde drie panden en liet brandweer en ambulance ter plaatse komen. Dat meldde een woordvoerder van de politie maandagavond. Het pakketje bevatte een fles vloeistof, batterijen en een aantal draden en lag bij het kantoor van Munk Advocaten.

Of het geheel daadwerkelijk had kunnen ontploffen, moet nog blijken uit onderzoek. De politie weet ook nog niet wie het pakket voor het pand heeft neergezet. De bewoners van de Acaciastraat konden rond 23.00 uur terug naar huis.

Familierecht

Mr. J.W. Munk verklaarde dinsdag voor Radio I dat hij wel eerder met de dood is bedreigd. "Ik heb cliënten in het zakelijk probleem en in het familierechtelijk probleem. Ik weet niet wat daar allemaal speelt. Ik kan daar redelijk afstandelijk mee omgaan." De jurist denkt niet dat een van zijn cliënten het explosief heeft achtergelaten.