MIDDELBURG - Een 31-jarige man heeft in zijn woning in Middelburg zijn twee dochtertjes en zichzelf om het leven gebracht. De moeder van de kinderen was ten tijde van deze dramatische gebeurtenis niet aanwezig. Dat heeft de politie in Zeeland zondag bekendgemaakt. De politie vond de doden op kerstavond. De meisjes zijn 3 en 4,5 jaar oud.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zijn de dochtertjes door verstikking om het leven gekomen en heeft de man zichzelf opgehangen. De recherche onderzoekt nog de precieze omstandigheden.

Man en vrouw leefden gescheiden. De dochtertjes waren zaterdag bij vader op bezoek en zouden 's avonds naar hun moeder gaan. Toen zij niet kwamen opdagen, ging de moeder naar het huis van haar ex. Aangezien daar alles donker was, belde ze de politie.

Totaal onverwacht

Het gezin was niet bekend bij de politie. De woordvoerder van het OM noemde de gebeurtenis "totaal onverwacht". Voor de opvang van de moeder is gezorgd.

Burgemeester J. Schouwenaar van Middelburg heeft zondagmiddag brieven met informatie over het familiedrama uitgedeeld aan buurtbewoners. In de mededeling staat wat er zich heeft afgespeeld. Bovendien schrijft de burgemeester dat de politie een afscheidsbrief heeft gevonden in de woning. Daarin schrijft de vader dat hij eerst zijn kinderen en later zichzelf van het leven zou beroven.

Tragisch

Schouwenaar noemt het gebeuren "tragisch". Zaterdagavond was er volgens hem veel commotie op straat toen bekend werd wat er was gebeurd. De burgemeester woont in dezelfde straat als de slachtoffers.

Als mensen behoefte hebben aan slachtofferhulp kunnen zij contact opnemen met de politie.