ROTTERDAM - De meeste huishoudens in Rotterdam en Capelle aan den IJssel, die zaterdag als gevolg van een lek in de stadsverwarming geen warm water en verwarming hadden, zijn weer aangesloten. Alleen de huishoudens in de flat direct naast het lek blijven nog een tijd verstoken van verwarming, aldus een woordvoerster van energiebedrijf Eneco zaterdagmiddag.

Personeel van het bedrijf gaat langs de deuren in de flat om de bewoners op de hoogte te houden van de vorderingen. Het bedrijf hoopt dat tegen middernacht ook deze huishoudens weer verwarming en warm water hebben.

De woordvoerster kon nog niets zeggen over de oorzaak van het lek. "We zijn nog steeds bezig met het dichten van het gat. Dat kost tijd." Door een breuk in een leiding in de Korte Hoogstraat liep rond het middaguur kokendheet water de zogeheten Koopgoot en de Coolsingel in. In de Korte Hoogstraat ontstond een gat in het wegdek van naar schatting drie meter diep en een doorsnee van zes meter. Vijf personen liepen brandwonden op. Een persoon is met hartproblemen naar het ziekenhuis gebracht.