ASSEN - De rechtbank in Assen wil dat een man die in 2003 het lichaam van zijn overleden moeder (94) versleepte en onder struiken verborg, psychisch wordt onderzocht. De officier van justitie had gevraagd de zaak tegen de 59-jarige G.V. uit Anloo aan te houden om hem te onderwerpen aan een multidisciplinair onderzoek. De rechtbank heeft het verzoek ingewilligd.

Het lichaam van de vrouw werd begin april vorig jaar tijdens snoeiwerkzaamheden onder de struiken van een oprit van rijksweg A6 bij Emmeloord gevonden. Onderzoek wees uit dat het om de vrouw uit Anloo ging, die in januari als vermist was opgegeven. De vrouw woonde met haar zoon in een chalet op de camping in Anloo.

Bewijs

De zoon werd begin vorig jaar verdacht van moord op zijn moeder, maar wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. Na de vondst van het lichaam ging het onderzoek naar V. verder. Hij zou haar AOW-uitkering en de erfenis hebben verduisterd. De man vertelde tijdens de zitting dat hij in september 2003 in paniek raakte toen zijn moeder was overleden. Hij dacht dat de maffia het op hem en zijn moeder had voorzien. Met deze complottheorie in zijn hoofd verstopte hij haar lichaam.

In het reclasseringsrapport komt naar voren dat de man lijdt aan achtervolgingswanen.