DEN HAAG - De politie heeft twee weken geleden een 29-jarige Hagenaar aangehouden in verband met gedwongen prostitutie. De man dwong vrouwen drugs te nemen en liet hen voor hem werken als prostituee. Ook mishandelde hij de vrouwen en moesten zij hun verdiende geld aan hem afdragen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag woensdag bekendgemaakt.

Tegen de man zijn inmiddels drie aangiften gedaan van gedwongen prostitutie, mishandeling en bedreiging. De politie sluit meer aangiften niet uit. De verdachte is eerder veroordeeld voor geweldsmisdrijven.

De Hagenaar was in heel Nederland actief, vooral in Utrecht, Den Haag, Nijmegen, Friesland en Groningen. Hij verbleef in hotels en mishandelde daar de vrouwen. De politie hield hem aan op de Weaze in het prostitutiegebied in Leeuwarden.

Het onderzoek naar en aanhouding van de man is een samenwerking van het Mensenhandel-Interventieteam van de politie Friesland, het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel te Zwolle en de politie Gelderland-Zuid en Haaglanden.