GAZA - Gewapende en gemaskerde Palestijnen hebben woensdag twee buitenlanders in de Gazastrook ontvoerd. Een van hen zou een Nederlander zijn, de ander zou uit Australië komen, meldden Palestijnse veiligheidsbronnen. Het Palestijnse ministerie van Binnenlandse Zaken zei op de hoogte te zijn van de ontvoering en stelt een onderzoek in.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het duo was met de auto op weg naar een internationale school in Beit Lahiya, in het noorden van de Gazastrook. De Nederlander is directeur van de prestigieuze The American International School, de Australiër is de onderdirecteur.

De Nederlander en de Australiër werden ongeveer 100 meter voor de school klemgereden door twee of drie auto's. Ze werden gedwongen uit te stappen en meegenomen naar een onbekende locatie, meldden ooggetuigen.

De internationale school wordt deels gefinancierd door de Verenigde Staten. Het leidinggevend en onderwijzend personeel bestaat vrijwel alleen uit buitenlanders. De school heeft de leerlingen na het incident naar huis gestuurd.

Ontvoeringen van buitenlanders komen met enige regelmaat voor in de Gazastrook en ook op de Westelijke Jordaanoever. Militanten proberen zo druk uit te oefenen op de Palestijnse Autoriteit. Alle ontvoerde buitenlanders dit jaar bleven ongedeerd en werden meestal vrij snel weer vrijgelaten.