VENLO - Een uit Duitsland afkomstige goederentrein met gevaarlijke stoffen is dinsdagavond bij binnenkomst op station Venlo tegen een locomotief van de Duitse spoorwegen gebotst. Beide treinen raakten daarbij beschadigd en blokkeerden de wissels. De wagons van de goederentrein zijn losgetrokken waardoor treinverkeer weer mogelijk is , zei een woordvoerder van spoorbeheerder Prorail.

Bij het ongeval zijn geen slachtoffers gevallen. IVW (Inspectie Verkeer en Waterstaat) Divisie Rail stelt een onderzoek in. Het treinverkeer in de richting van Duitsland was tijdelijk gestremd, evenals het verkeer richting Tegelen. Reizigers die naar Roermond gaan, werden via Eindhoven omgeleid.

De brandweer was na de melding van de botsing weliswaar uitgerukt naar de plaats van het ongeval, maar keerde al snel terug naar de kazerne. Dit omdat de brandweer dacht dat de trein geen gevaarlijke stoffen zou vervoeren.

Op verzoek van ProRail keerde de brandweer een half uur later weer terug, omdat een aantal ketelwagens een LPG-achtige stof bleek te bevatten. De brandweer voerde vervolgens een inspectie uit aan de ketelwagens maar kon geen onregelmatigheden ontdekken.