MAASTRICHT - Een 40-jarige inwoonster van Maastricht is maandagmorgen om kwart over acht op straat voor het kinderdagverblijf, waar zij een van haar twee kinderen heen bracht, door haar ex-man neergestoken. De vrouw is in kritieke toestand naar het Academisch Ziekenhuis in de Limburgse hoofdstad gebracht. Dat maakte de politie maandag bekend.

De moeder bracht haar kind van 3 jaar naar het kinderdagverblijf. Ze had ook haar kind van 11 jaar bij zich, op weg naar een basisschool, die later begint, aldus de politie. Beide kinderen waren getuige van de steekpartij, evenals een andere moeder die haar kind bracht. De hevig geschrokken kinderen zijn door familie opgevangen. De politie heeft slachtofferhulp voor het kinderdagverblijf aan de Kloosterstraat in Maastricht ingeschakeld.

De verdachte, een 45-jarige man uit Maastricht, meldde zich een uur na het incident totaal overstuur op het politiebureau, waar hij werd aangehouden. De politie vermoedt dat het conflict ging om een bezoekregeling voor de kinderen.