JERUZALEM - De Israëlische premier Ariel Sharon is zondagavond opgenomen in een ziekenhuis in Jeruzalem nadat hij een lichte beroerte had gehad. Volgens Israëlische media was de premier buiten bewustzijn toen hij bij het ziekenhuis arriveerde, maar hij is volgens de directeur van het ziekenhuis inmiddels weer bij kennis. Hij sprak en maakte grapjes, meldde een Israëlische zender.

Sharon blijft zeker enkele dagen in het ziekenhuis. Dat maakte Sharons lijfarts, Boleslav Goldman, zondagavond bekend. Volgens hem is er geen reden voor bezorgdheid. Sharon kreeg wat medicatie om zijn bloed te verdunnen.

De 77-jarige Sharon was naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij erover had geklaagd dat hij zich onwel voelde. Het gebied rondom het universitair ziekenhuis Hadassah werd afgesloten voor het publiek vlak voordat Sharon er aankwam.

De doorgewinterde politicus Sharon, die sinds 2001 premier is, stapte onlangs uit de Likud-partij. Hij doet met zijn eigen partij Kadima mee aan de verkiezingen in maart volgend jaar. Ministers en politici van verscheidene partijen hebben zich bij hem aangesloten.