VENLO - De politie in Venlo heeft zondagmorgen om 03.30 uur zeven inwoners van Venlo en Blerick gearresteerd. De aanhoudingen volgden, nadat een personenauto de pui van het politiebureau aan de Rijnbeekstraat in Venlo had geramd. De wagen kwam binnen in de hal tot stilstand, meldde de politie zondag. Niemand raakte gewond.

De vier inzittenden van deze auto, in leeftijd variërend van 20 tot 23 jaar, zeiden dat ze werden achtervolgd door een auto met drie inzittenden van 21, 22 en 44 jaar. De betrokkenen hadden eerder die nacht in de binnenstad van Venlo ruzie gehad. Dat conflict resulteerde in een achtervolging, waarbij de bestuurder van de eerste auto een veilige haven dacht te vinden door letterlijk het politiebureau binnen te rijden.

Nadat de politie de vier inzittenden van de eerste auto had aangehouden, kwamen de drie inzittenden van de andere auto het bureau binnen op zoek naar hun "maten" en werden ook zij in de kraag gevat.

Door de botsing is de voordeur van het bureau zwaar ontzet en het glas is vernield. De zeven 'branietrappers' zitten nog vast. De politie probeert de schade te verhalen op de bestuurder van de auto die werd achtervolgd.