IASI - Een herder heeft in een ravijn in het noordoosten van Roemenië ongeveer tachtig gedumpte menselijke foetussen gevonden. De lijkjes zijn tussen de 10 en 40 centimeter lang. Op dezelfde plek zijn ook de resten van een pasgeborene en een menselijke schedel ontdekt, zo heeft een woordvoerder van de lokale politie donderdag gemeld.

De foetussen zouden mogelijk afkomstig zijn uit een onderzoekslaboratorium. Zij zagen eruit alsof zij eerder waren geprepareerd met formaline. Een vroegere werknemer van een medisch instituut in de stad Iasi zou volgens de Roemeense media hebben laten weten dat de foetussen tientallen jaren geleden gebruikt zijn in anatomielessen. Hij zei geen idee te hebben waarom zij op deze manier waren gedumpt.

Nalatigheid

De Roemeense wet schrijft voor dat menselijke resten die voor onderzoeksdoeleinden zijn gebruikt, moeten worden gecremeerd. In januari van dit jaar werden in Roemenië ook al vijf foetussen gevonden op een vuilnisbelt in de stad Ramnicu Valcea. Toen kregen enkele werknemers van een ziekenhuis sancties opgelegd wegens 'nalatigheid'.