DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft dinsdagmiddag de 20-jarige automobilist B.L. vrijgesproken van dood door schuld die hij gepleegd zou hebben toen hij op 27 maart een vrouw doodreed. Dat gebeurde tijdens een verkeersruzie in Honselersdijk (Zuid-Holland).

Het latere slachtoffer en haar vriend reden de verdachte op 27 maart klem op de Middel Broekweg in het Westlandse dorp, uit ergernis over diens rijgedrag. De vriend zou toen geschopt en geslagen hebben tegen de auto van de verdachte. Volgens de rechtbank kan het de verdachte niet kwalijk genomen worden dat hij door dit agressieve gedrag bang werd en snel wilde wegkomen.

De rechters gaan er vanuit dat de bestuurder de vrouw tijdens de ruzie helemaal niet zag staan. Wel oordeelt de rechtbank dat de man uit Den Haag gevaar op de weg heeft veroorzaakt. Voor deze verkeersovertreding legt ze hem geen straf op.

De officier van justitie eiste twee weken geleden nog een werkstraf van 200 uur en een celstraf van twee weken, de tijd die de Hagenaar al in voorarrest heeft gezeten. Daarnaast zou hij volgens het OM acht maanden niet mogen rijden.