AMSTERDAM - Op een spoorwegovergang in Hoek van Holland is dinsdagochtend een trein op een vrachtwagen gebotst. Bij de aanrijding raakte de chauffeur van de vrachtwagen zwaargewond. Hij is naar een ziekenhuis in Den Haag gebracht. Dat heeft een woordvoerster van de politie dinsdag laten weten.

De aanrijding werd veroorzaakt doordat de truck vanwege zijn lengte niet op tijd over een bewaakte spoorwegovergang kon komen.

De 33-jarige Duitse chauffeur reed rond 06.00 uur met een dertig meter lange combinatie de spoorwegovergang op, toen de bomen dicht gingen. De begeleider van het speciale konvooi hield de spoorboom omhoog om de combinatie te laten doorrijden, maar raakte zwaargewond toen de trein de truck raakte. De machinist van de trein probeerde te remmen, maar kwam niet op tijd tot stilstand. Wel kon hij de vier treinpassagiers te waarschuwen, waardoor zij niet gewond raakten.

De lading van het speciale vervoer, houten spanten, belandde op de sporen en veroorzaakte schade. Daardoor reden 's ochtends en 's middags geen treinen tussen Maassluis-West en Hoek van Holland. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat het treinverkeer rond 17.00 uur weer op gang komt.