ISLAMABAD - Afghanistan en Pakistan zijn dinsdag vroeg getroffen door een zware aardbeving. Het epicentrum lag in de Afghaanse Hindu Kush bergketen. De beving had een kracht van 6,7 op de schaal van Richter, aldus het Pakistaans Meteorologisch Departement.

Het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn en/of er schade is. Het gebied is dunbevolkt. De regio werd in oktober ook al getroffen door een zware beving met een kracht van 7,6. Daardoor kwamen in Pakistan zeker 73.000 mensen om en raakten circa 3,5 miljoen mensen dakloos.

Het epicentrum lag volgens de Pakistaanse Meteorologisch Departement ongeveer 375 kilometer ten noorden van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Volgens de US Geological Survey deed de aardbeving zich voor op een diepte van ongeveer 230 kilometer onder het aardoppervlak.

In Pakistaans Kashmir dat twee maanden geleden zo zwaar werd getroffen door het natuurgeweld, renden mensen in paniek de straat op. Ook in Islamabad waren dergelijke taferelen te zien, meldden getuigen. De aardbeving was voelbaar tot in de Indiase hoofdstad New Delhi.