DORDRECHT - Het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht gaat na een recente zelfmoordpoging netten ophangen in het atrium van het ziekenhuis. Volgens een woordvoerster van de instelling zijn bezoekers erg geschrokken van het voorval. "Het is een traumatische ervaring. Om herhaling te voorkomen kiezen we nu voor een veiligheidsnet", aldus de woordvoerster maandag.

De zelfmoordpoging is de tweede sinds het ziekenhuis in 1990 openging. Het gebouw heeft een atrium met rondom galerijen tot drie hoog. Na de eerste zelfmoord plaatste het ziekenhuis plantenbakken. Die hebben geholpen tot recent weer iemand sprong.

"Het was een vrouw die niet in het ziekenhuis verbleef. Ze is gewoon binnen komen lopen en naar de derde verdieping gegaan. Ze heeft het overleefd", aldus de voorlichtster. Volgens haar zijn bezoekers en patiënten die op dat moment in de hal liepen opgevangen door slachtofferhulp. "We hangen nu tijdelijk netten op in afwachting van een permanente bouwkundige oplossing. Te denken valt aan glasplaten langs de balustrades."

In het Haagse stadhuis hangen sinds 2003 ook netten om zelfmoordenaars ervan te weerhouden te springen. In het stadhuis kozen sinds de opening in 1995 twee mensen voor een vroegtijdige dood.