BEIROET - Een christelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet is maandag opgeschrikt door een zware bomexplosie. Daarbij is de parlementariër Gebran Tueni om het leven gekomen, meldden reddingswerkers. Door de ontploffing zijn zeker nog drie doden gevallen. De politie maakte melding van op z'n minst tien gewonden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Een auto gevuld met explosieven ontplofte toen een konvooi met andere auto's passeerde. Een van de gepantserde voertuigen vervoerde de 52-jarige Tueni, een christelijke politicus en journalist die bekendstaat als een uitgesproken tegenstander van Syrische invloeden in Libanon.

Auto's

De Libanese televisie zond beelden uit van een aantal volledig verwoeste en uitgebrande auto's. Ook een aantal gebouwen in de omgeving is beschadigd geraakt. De enorme klap in de oostelijke wijk Mekalis was overal in de stad te horen. De politie heeft de omgeving afgezet.

Hariri

In Beiroet zijn sinds de moord op de Libanese oud-premier Rafik Hariri in februari meerdere aanslagen gepleegd. Daarbij zijn een aantal anti-Syrische politici en journalisten omgekomen of gewond geraakt.

De dood van Hariri leidde tot het vertrek van het Syrische leger en de Syrische inlichtingendienst uit Libanon, na massale protesten van de Libanese bevolking en zware internationale druk. Desondanks is de Syrische invloed in het buurland nog altijd groot.