EINDHOVEN - 'Meneer Frits' wordt maandag begraven. De 100-jarige oud-topman van het gelijknamige elektronicaconcern overleed vorige week dinsdag. Frits Philips wordt vanuit het naar hem genoemde muziekcentrum in Eindhoven in een koets met vier paarden naar zijn laatste rustplaats op de Algemene Begraafplaats Oude Toren gereden. Hij wordt daar om 14.00 uur in besloten kring begraven.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Voorafgaand aan de teraardebestelling vindt in het muziekcentrum een dankdienst plaats. Sprekers zijn onder anderen kleinzoon Frits Philips junior, Philips-president G. Kleisterlee en burgemeester A. Sakkers. Het Philips Symfonie Orkest speelt enkele werken. De dienst wordt geleid door dominee H. Veltkamp.

Rozen

De begrafenisstoet vertrekt omstreeks 12.45 uur vanaf de Markt. Voorafgegaan door de Philips Harmonie gaat het dan via de Nieuwstraat, Vestdijk, 18 Septemberplein, Fellenoord, Montgomerylaan naar de Byrdstraat. De gemeente Eindhoven stelt 3000 rode en evenveel witte rozen beschikbaar voor mensen langs de kant.

Grafzerk

Frits Philips is nauw betrokken geweest bij het ontwerp van zijn eigen grafzerk. Dat ontwerp is enkele jaren geleden gemaakt toen een steen moest worden gemaakt voor zijn overleden vrouw.