LONDEN - De Britse kroonprins Charles is formeel verhoord over de dood van zijn echtgenote prinses Diana. Het voormalige hoofd van Scotland Yard, Lord Stevens, sprak de prins vorige week urenlang in diens paleis Clarence House in Londen over de omstandigheden die leidden tot de dood van Diana in 1997 door een auto-ongeluk in Parijs.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens de Britse krant The Sunday Times was het verhoor onderdeel van het onderzoek naar beschuldigingen dat het ongeval geen toeval was. Diana heeft zelf in een brief geschreven dat Charles en zijn vrienden een moord op haar beraamden. "Mijn echtgenoot plant 'een ongeluk' met mijn auto, falende remmen en ernstige hoofdwonden, om de weg voor hem vrij te maken om te trouwen."

Chauffeur

De Franse politie heeft het ongeluk in een tunnel in Parijs uitgebreid onderzocht en geconstateerd dat de chauffeur, Henri Paul, de macht over het stuur verloor toen de auto met hoge snelheid werd achtervolgd door persfotografen. Na afloop van het Franse onderzoek begon de Britse lijkschouwer een onderzoek, zoals dat in Groot-Brittannië gebruikelijk is. Scotland Yard zou niet van plan zijn nogmaals met de kroonprins te praten.