LAGOS - In de Nigeriaanse stad Port Harcourt zijn zaterdag 103 mensen om het leven gekomen toen het vliegtuig waarin zij zaten nabij het vliegveld neerstortte. Zeven inzittenden hebben de ramp overleefd. Dat heeft een functionaris van de Nigeriaanse burgerluchtvaartdienst laten weten. Volgens de politie hebben reddingswerkers al 57 lijken geborgen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Aan boord van het toestel zaten in totaal 110 mensen, 103 passagiers en zeven bemanningsleden. Onder hen bevonden zich zeker 65 scholieren van dezelfde middelbare school in Abuja, aldus een deelstaatregeringswoordvoerder.

Volgens ooggetuigen vloog het toestel van Sosoliso Airlines in brand, nadat het was neergestort. Volgens een functionaris miste het toestel in een zware storm de landingsbaan tijdens de landing.

Het is al het tweede ernstige vliegtuigongeluk in Nigeria in korte tijd. In oktober kwamen 117 mensen om toen een Boeing 737 van de Nigeriaanse maatschappij Bellview Airlines bij Lagos neerstortte.

Luchtvloot

Deskundigen zeggen dat de luchtvloot van Nigeria meer dan 20 jaar oud is en uit veelal tweedehands toestellen bestaat. De luchthavens zijn regelmatig gesloten, omdat ze slecht worden onderhouden.