ROTTERDAM - Café Inn & Out aan de Schiedamsesingel in Rotterdam is voor onbepaalde tijd gesloten. Ook is de zaak zijn horecavergunning kwijt. Dat heeft burgemeester Opstelten besloten. In het café had 19 november een schietpartij plaats waarbij drie mensen omkwamen. Een vrouw raakte zwaargewond en ligt nog steeds in een ziekenhuis.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De burgemeester vindt sluiting voor onbepaalde tijd noodzakelijk "voor het herstel van de openbare orde en het woon- en leefklimaat in de omgeving van café Inn & Out". Volgens Opstelten is door de schietpartij niet alleen het gevoel van onveiligheid van omwonenden versterkt, maar vreest hij tevens voor herhaling. Op 1 augustus 2003 had ook al een schietpartij plaats, toen op het terras van het café.

Het onderzoek naar de daders van de dodelijke schietpartij is nog in volle gang. De politie wil er niets over zeggen. De ernstig gewonde vrouw die in het Erasmus MC ligt, wordt zwaarbewaakt. De politie wil geen mededelingen doen hoe het met haar gaat.

Basisschool

Openbare basisschool 't Landje die naast het café is gevestigd, is blij met de maatregel van de burgemeester. "Het schoolplein ligt op slechts 10 meter afstand van het café. Je moet er niet aandenken dat er kinderen aan het spelen waren", aldus B. van Tijn, voorzitter van de ouderraad. De ouderraad zal er bij Opstelten op aandringen dat café Inn & Out gesloten blijft.