DEN HAAG/AMERSFOORT - Koningin Beatrix gaat zaterdag als vrijwilligster helpen in een zorgcentrum in Amersfoort. Ze doet dat in het kader van Make a Difference Day (MADD), de landelijke vrijwilligersdagen vrijdag en zaterdag. MADD is een van de nationale activiteiten in het kader van het zilveren regeringsjubileum van koningin Beatrix.

Ook andere leden van de koninklijke familie steken deze dagen de handen belangeloos uit de mouwen. Prins Constantijn en prins Pieter-Christiaan fluiten bij voetbalvereniging CJVV in Amersfoort ieder een helft van een wedstrijd voor gehandicapten. Prinses Laurentien pakt levensmiddelen in bij de Voedselbank in Lelystad.

Prins Bernhard Jr. en prinses Annette assisteren bij gezinsvervangend Mappa Mondo in Wezep en prins Maurits en prinses Marilène serveren bij Happietaria in Groningen een diner aan asielzoekers en hun gezinnen.

De jonggehuwden prins Floris en prinses Aimée nemen deel aan een actie van de Vrijwillige Politie in Maastricht.

Balkenende

Minister-president Balkenende wil niet achterblijven en slaat in Lopik aan het kokkerellen voor gasten van de vereniging de Zonnebloem. Ook andere politici hebben zich laten strikken door het nobele initiatief, net als de vice-voorzitter van de Raad van State, Herman Tjeenk Willink, al houdt die het bij verhalen vertellen.