BOXTEL - Even voorbij station Boxtel zijn donderdagmiddag de laatste twee wagons van een goederentrein ontspoord. De bovenleiding en het spoor raakten zwaar beschadigd. Drie personen die langs het spoor aan het werk waren, raakten lichtgewond en zijn na behandeling ontslagen uit het ziekenhuis, meldde de spoorwegpolitie.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.30 uur in de richting van Den Bosch. Het treinverkeer tussen Boxtel en Den Bosch is naar verwachting enkele dagen gestremd voor onderzoek en herstelwerk. Er rijden bussen en doorgaande reizigers kunnen omreizen via Tilburg. In beide gevallen is de vertraging ongeveer een half uur.

De goederentrein was geladen met kalk. Een woordvoerder van eigenaar Railion meldde dat de twee ontspoorde wagons zijn gekanteld. Vier bovenleidingsportalen en meer dan duizend meter spoor raakten beschadigd.

Een stoptrein die voorbij het ongeval reed, schuurde langs een omgevallen wagon en raakte beschadigd. Ook dat treinstel is gestrand. De NS heeft inzittenden opgevangen.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De Inspectie Verkeer en Waterstaat verricht onderzoek. De eerste resultaten worden over drie maanden verwacht. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid en justitie zijn ingelicht.