TEHERAN - De Iraanse president Ahmadinejad heeft donderdag gezegd dat er maar een joodse staat moet komen op het grondgebied van Duitsland en Oostenrijk als deze landen zich verantwoordelijk voelen voor de genocide op de joodse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog.

"Als jullie vinden dat de joden zijn onderdrukt, waarom moeten de Palestijnse moslims daar een prijs voor betalen?", aldus Ahamdinejad. "Als jullie ze hebben onderdrukt, geef het zionistische regime dan een stuk Europese grond. Wij zouden dat steunen".

Provincies

Volgens de Iraanse president is het probleem helemaal geregeld als "Duitsland en Oostenrijk een paar van hun provincies afstaan". Ahmadinejad deed zijn uitlatingen in een interview met de Iraanse televisiezender Al-Alam. Het Franse persbureau AFP heeft inzage gekregen in de tekst van het vraaggesprek.

Ahmadinejad veroorzaakte vorige maand al een grote internationale rel met uitlatingen over Israël. Toen zei hij dat Israël "van de kaart moet worden geveegd".

Holocaust

De Iraanse president noemde Israël nu ook een 'tumor' in het Midden-Oosten en trok de holocaust in twijfel. Hij verklaarde dat de Europeanen "zo geloven in de genocide, dat elke onderzoeker die met historische bewijzen komt dat dit niet zo was, wordt vervolgd".