RIJWIJK - Ongevallen en werkzaamheden hebben woensdagochtend tot files in een drukke ochtendspits geleid. De A29 ter hoogte van Heinenoord in de richting van Bergen op Zoom is afgesloten als gevolg van een aanrijding tussen drie vrachtwagens. Een van de chauffeurs is daarbij overleden, een ander raakte gewond. De politie doet onderzoek naar de oorzaak. De weg gaat pas na de ochtendspits weer open.

Voor de Velsertunnel op de route tussen Beverwijk en Velsen veroorzaakten langzaam rijdende voertuigen van de brandweer extra oponthoud. Brandweerlieden voeren hier en daar wilde acties omdat ze het niet eens zijn met onderdelen in het afgesloten CAO-akkoord.

Files

Het oosten van het land prijkt met de langste file: op de A1 stond in de richting Amsterdam tot aan knooppunt Beekbergen een rij van 21 kilometer door uitgelopen asfalteringswerkzaamheden. Dat betekende een oponthoud van twee uur voor de gemiddelde automobilist op die weg. Inmiddels is de weg daar weer vrij, maar de file zal nog even aanhouden.

De afsluiting van drie rijbanen op de A4 in de richting van Amsterdam ter hoogte van Hoofddorp is opgeheven, erachter lost de file langzaam op. Ook op de A16 zijn wegwerkzaamheden uitgelopen. Tussen Antwerpen en Rotterdam ter hoogte van Galder en Zonzeel liep het verkeer daardoor vast. Voor het verkeer richting Rotterdam was enige tijd maar één rijbaan beschikbaar.

Sporenonderzoek

De politie heeft de N215 ter hoogte van Dirksland woensdagochtend afgesloten. Een uitgebreid sporenonderzoek moet duidelijkheid geven over de toedracht van een ongeval dinsdag op de provinciale weg. Naar verwachting wordt de weg woensdag rond het middaguur vrijgegeven, zei de politie. Voor verkeer uit beide richtingen is een omleiding ingesteld. Bij twee botsingen in korte tijd kwamen dinsdag twee mensen om. Twee anderen raakten gewond.

De slachtoffers zijn de bestuurder en de inzittende van een auto die op een tegenligger botste bij een uitwijkmanoeuvre. Daarbij viel ook een lichtgewonde. De bestuurder wilde om twee auto's heen rijden die eerder frontaal op elkaar waren gebotst.

Bij het eerdere ongeval op de N215 kwam een automobilist met zijn wagen op de verkeerde weghelft terecht en ramde daar een bestelbusje. De chauffeur van het busje is zwaargewond overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. De politie heeft de automobilist aangehouden. Hij had volgens de politie te veel gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.