RIJSWIJK - In het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond een compositietekening getoond van de man die ze ervan verdenkt Louis Sévèke te hebben doodgeschoten.

Het gaat volgens de politie om een blanke man van tussen de 30 en 40 jaar met een smal gezicht. De verdachte is tussen de 1.80 en 1.90 meter lang en heeft een slank postuur. Op grond van verschillende getuigenverklaringen vermoedt de politie dat de man soms een bril draagt. "Sommige getuigen hebben hem gezien met bril en andere zonder."


Foto: ANP l Op grond van verschillende getuigenverklaringen vermoedt de politie dat de man soms een bril draagt

Bril

Om die reden werd een tekening van de verdachte met bril en een zonder gemaakt. Een woordvoerder wilde dinsdagavond niet zeggen of alle getuigen de man direct na de moord zagen.

Sporttas

De 41-jarige activist Sévèke werd op 15 november doodgeschoten in de Van Welderenstraat in Nijmegen. Volgens de politie werd hij met twee schoten om het leven gebracht door een man met een sporttas. Die tas heeft meerdere kleuren, aldus de politie. "Eerder is gesproken over de kleuren blauw en rood, het kan ook zijn dat het om andere kleuren gaat."

Tips

Na een eerdere uitzending waarin Opsporing Verzocht aandacht besteedde aan de moord, kwamen "redelijk veel tips" binnen. De politie is nog steeds op zoek naar de twee inzittenden van een rode Opel-Vectra. Zij zouden belangrijke getuigen kunnen zijn, omdat ze in de buurt stonden geparkeerd. Een getuige zag volgens de politie een inzittende uitstappen, waarna een knal werd gehoord. Vervolgens stapte de man weer in de auto en reed weg.