DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag legt zich neer bij de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag tegen Wik H., die in 2000 de 10-jarige Nienke Kleiss in het Schiedamse Beatrixpark zou hebben vermoord. Het OM meldde dinsdag dat het in het arrest geen aanknopingspunten ziet om aan de Hoge Raad voor te leggen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het hof veroordeelde de 26-jarige H. op 22 november tot achttien jaar celstraf en tbs voor het doden van het meisje. Het OM had levenslang geëist. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde H. eerder dit jaar tot twintig jaar gevangenisstraf en tbs.

H. dwong Nienke en haar 11-jarige vriendje Maikel op 22 juni 2000 mee de bosjes in. De kinderen moesten zich ontkleden en seksuele handelingen bij elkaar verrichten. H. wurgde Nienke en probeerde Maikel te doden met een mes.

De politie hield als verdachte van de gruwelijke feiten Kees B. uit Vlaardingen aan, van wie de pedofiele geaardheid bekend was. B. legde een bekentenis af. Dat hij deze later introk, kon niet voorkomen dat hij tot eveneens achttien jaar cel en tbs werd veroordeeld, tot in hoogste instantie.

Toen de politie Wik H. uit Hoek van Holland vorig jaar zomer arresteerde wegens een poging tot aanranding in Maassluis, ontstond er nieuwe hoop voor B. Wik H. biechtte namelijk op dat hij degene was die Nienke Kleiss had misbruikt en vermoord. DNA-onderzoek liet zien dat H. inderdaad de moordenaar was. Kees B. kwam vrij. H. bekende ook nog een zeer gewelddadige verkrachting in Den Haag, gepleegd in 2002.