BOXTEL - De oorzaak van de fatale brand in Boxtel is waarschijnlijk een oververhitte plafondlamp in een van de slaapkamers. Dat is de voorlopige conclusie van het forensisch technisch onderzoek. Dat heeft een woordvoerder van de politie maandag bekendgemaakt. De brand kostte zaterdag de ouders en twee kinderen het leven. Een kind overleefde de vuurzee.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Zondag begonnen rechercheurs een onderzoek in de uitgebrande woning. Het gaat om het pand boven het café van de ouders. Het duurt zeker nog enkele dagen voordat de uiteindelijke resultaten van het onderzoek bekend zijn, aldus de woordvoerder. De politie sloot eerder al brandstichting uit, onder meer omdat er geen sporen zijn gevonden van vluchtige stoffen.

Maandag werd in het gemeentehuis van Boxtel een bijeenkomst voor de vaste bezoekers van het café gehouden. De bijeenkomst was vooral bedoeld om geruchten over explosies en brandstichting te ontzenuwen, volgens de zegsman van de politie.

Het café gaf onderdak aan een plaatselijke carnavalsvereniging. Ook repeteerde er geregeld een harmonie. Ongeveer 150 mensen bezochten de bijeenkomst waarbij de politie, brandweer en geneeskundige dienst uitleg gaven over de gang van zaken.

De slachtoffers van de brand worden later deze week op verzoek van de familie in stilte begraven.