DEN HAAG - Het kantoor van de Orde van Advocaten in Den Haag is in het afgelopen weekeinde beschadigd. Het slot en de brievenbus zijn gevuld met siliconenkit en de deurbel was gesaboteerd, meldde een woordvoerder maandag. De actie is maandag opgeëist door Fathers 4 Justice .

De actiegroep van vaders die na een echtscheiding hun kinderen niet kunnen zien, stelt dat ook kantoren van de Kinderbescherming zijn 'gesloten'. Op het hoofdkantoor van de Raad voor de Kinderbescherming was daarover maandag niets bekend.

Verder was het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen in Gouda doelwit, aldus de coördinator van Fathers 4 Justice.

Voor personeel van de Orde van Advocaten was de actie lastig omdat het kantoor maandagochtend niet via de voordeur toegankelijk was. Medewerkers moesten een ruit ingooien om binnen te komen, waarna de politie voor niets reageerde op het alarm.

"Terwijl kinderen nog steeds de toegang tot hun vaders wordt ontzegd, zal Fathers 4 Justice de industrie van het familierecht de toegang tot hun kantoren blijven ontzeggen", aldus een verklaring van de actievoerders."