AMSTERDAM - Het faillissement van het bedrijf KidsConcern heeft vele duizenden ouders met kinderen in de kinderopvang in financiële problemen gebracht. Dat schrijft De Telegraaf zondag.

KidsConcern is een bedrijf dat bemiddelde tussen ouders, werkgevers en overheid en de kinderopvangbranche. De bemiddelaar was verantwoordelijk voor de betaling aan crèches, maar blijkt de rekeningen voor kinderopvang maandenlang niet te hebben betaald.

Voorzitter van BOinK, de belangenvereniging voor ouders met kinderen in de opvang, Gjalt Jellesma laat weten dat sommige rekeningen al sinds juli niet zijn betaald. Ouders worden daardoor met een financiële achterstand van duizenden euro's geconfronteerd.

KidsConcern heeft haar klanten in een brief op de hoogte gesteld van de ernst van de situatie. "Als u geld tegoed heeft van KidsConcern moet u er ernstig rekening mee houden dat u vanaf nu niets meer ontvangt", zegt directeur van het failliete bedrijf Ron Mulder.

KidsConcern kwam in problemen doordat veel ouders zelf de betaling van kinderopvang gingen regelen. Dit verlies van klanten is het bemiddelingsbedrijf niet meer te boven gekomen.