ROTTERDAM - Een van de slachtoffers van een schietpartij in een café in Rotterdam, wordt in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam zwaar bewaakt. Agenten met automatische wapens zien toe op de veiligheid van de patiënt, die zwaargewond raakte. Dat meldde de NOS donderdag. Door de schietpartij vielen bijna twee weken geleden drie doden.

De schietpartij had plaats in café Inn & Out aan de Schiedamsesingel in het centrum van de stad. De barman en beheerder van de zaak, een 34-jarige man van Kaapverdiaanse afkomst en twee klanten, een 43-jarige man uit Diemen en een 26-jarige vrouw uit Rotterdam, vonden de dood. Twee mensen raakten gewond.

De zwaargewonde Marokkaanse vrouw is op papier de eigenaresse van de horecagelegenheid. De zakenvrouw, die ook een kapperszaak in Rotterdam bezit, werd geraakt door vijf kogels uit een automatisch wapen.

De man uit Diemen was een vriend van barman Appie. Het 26-jarige slachtoffer was de vriendin van de zoon van de Rotterdamse gokkoning en horecamagnaat Henk Smol. Omwonenden op de Schiedamsesingel spreken van een afpersingszaak. De daders zouden Kaapverdianen zijn die geld te goed hadden van de barman.