NEW ORLEANS - Burgemeester C. Ray Nagin van New Orleans heeft een uitnodiging aanvaard van de Nederlandse ambassadeur in de Verenigde Staten om de Deltawerken te bezoeken. Nagin wil "met eigen ogen zien hoe ons land zich tegen de zee en ander water beschermt". Dat heeft hij maandagavond (lokale tijd) in New Orleans tegen de Nederlandse ambassadeur in de Verenigde Staten, Boudewijn van Eenennaam, gezegd.

Nagin en Van Eenennaam spraken elkaar in de door orkaan Katrina deels vernielde stad na afloop van een besloten diner. Daar zei de burgemeester "veel over Nederland en de Deltawerken te hebben gehoord en gelezen". In Nederland wil hij de modernste technologieën van waterkeringssystemen bestuderen.

Wanneer het bezoek zal plaatsvinden is nog niet bekend. Nagin reist waarschijnlijk niet mee met een zware Amerikaanse delegatie onder leiding van senator Mary Landrieu, die begin januari de Deltawerken gaat bekijken.

Ambassadeur Van Eenennaam was de afgelopen dagen op uitnodiging van Landrieu in New Orleans ter voorbereiding van die reis. Maandag bracht hij ook een kort kennismakingsbezoek aan de gouverneur van de staat Louisiana, Kathleen Blanco, in Baton Rouge.