TILBURG - De werkzaamheden om de laatste 5000 aansluitingen in Tilburg op het centrale verwarmingsnet weer te voorzien van warm water, lopen minder vlot dan voorzien. Stroomleverancier Essent gaat in dat gebied nu voorrang geven aan twee bejaardenhuizen en een verzorgingshuis.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Dat kan mogelijk tot gevolg hebben dat de eerder in Tilburg al weer aangesloten adressen toch weer warm water moeten missen. Dat heeft een woordvoerder van Essent dinsdagmorgen gemeld.

Essent

Tilburg ligt tien meter hoger dan Geertruidenberg. Essent heeft er moeite mee de druk op de juiste hoogte te krijgen in de ringleiding waarop de wijken Tilburg-Noord en Centrum zijn aangesloten. Bij de leidingbreuk van maandagmiddag is meer dan één miljoen liter water verloren gegaan, aldus de woordvoerder.

De bewoners van Breda, Geertruidenberg en Oosterhout werden in de nacht van maandag op dinsdag weer aangesloten op het verwarmingsnet. Essent denkt dat in de loop van dinsdagochtend de hele stad weer in de warmte kan zitten.

40.000 huishoudens

Ongeveer 40.000 huishoudens en bedrijven in Breda, Tilburg, Oosterhout en Geertruidenberg bleven sinds maandagmiddag ineens verstoken van verwarming. Oorzaak was een breuk in de hoofdtransportleiding bij de Amercentrale van energiebedrijf Essent in Geertruidenberg. De breuk was binnen een uur hersteld, maar het opstarten duurt langer dan Essent had verwacht.