DEN HAAG - Als landbouwminister Veerman bij zijn standpunt blijft dat het nieuwe zorgstelsel gebaseerd is op onzin, moet hij zijn conclusies trekken. Dit zegt VVD-Kamerlid Schippers in de Volkskrant maandag. De regeringspartij vindt het ongepast dat de Landbouwminister zaterdag kritiek uitte op het nieuwe zorgstelsel. Veerman zei het nieuwe zorgstelsel, waarin mensen zelf op zoek gaan naar de beste verzekeraar "onzin en fictie" te vinden.

Volgens de CDA-bewindsman kiezen mensen voor een situatie waarin ze zich kosjer voelen, niet voor een paar tientjes voordeel.

Laaiend

Schippers: "Als Veerman meent wat hij zegt, moet hij zich afvragen wat hij nog in het kabinet doet." Schippers is 'laaiend' over de opmerkingen van Veerman. "Het gaat om een van de grootste hervormingen van dit kabinet. Veerman heeft bij alle beslissingen gezeten. Het is compleet ongeloofwaardig als hij daarvan nu afstand neemt."

Opheldering

VVD-minister Hoogervorst van Volksgezondheid was volgens de Volkskrant ook niet blij met de uitspraken van zijn collega en heeft hem telefonisch om opheldering gevraagd. VVD, PvdA en SP willen dat beide bewindslieden dinsdag in de Tweede Kamer uitleg komen geven. De PvdA deelt de kritiek van Veerman wel, maar vindt diens opmerkingen 'laf en oncollegiaal'.

PvdA-Kamerlid Heemskerk: "Hij is kennelijk bezig zijn straatje schoon te vegen. Het is politiek wel erg naïef zulke zware woorden te gebruiken voor een van de prestigeprojecten van dit kabinet."